wijn
- aanbevolen
- prijs: laag naar hoog
- prijs: hoog naar laag
- nieuw
- best verkocht
- macabeo (14)
- sauvignon blanc (11)
- syrah (11)
- chardonnay (9)
- grenache (9)
- parellada (8)
- xarello (8)
- tempranillo (7)
- cinsault (6)
- cabernet sauvignon (5)
- merlot (5)
- carignan BE-FR (4)
- verdejo (4)
- bobal (3)
- vermentino (3)
- glera (2)
- grenache blanc (2)
- muscat (2)
- pinot grigio (2)
- pinot noir (2)
- primitivo (2)
- roussanne (2)
- sousão (2)
- tinta barroca (2)
- tintocao (2)
- touriga franca (2)
- touriga nacional (2)
- trepat (2)
- bourboulenc (1)
- cataratto (1)
- chenin blanc (1)
- clairette (1)
- corvina (1)
- corvinone (1)
- falanghina (1)
- garnacha (1)
- gruner veltliner (1)
- marsanne (1)
- melon de bourgogne (1)
- monastrell (1)
- montepulciano (1)
- moscatel (1)
- mourvedre (1)
- petit verdot (1)
- ribolla gialla (1)
- riesling (1)
- rondinella (1)
- sangiovese (1)
Clairette de Die - 0.75 L
Deze mousserende wijn is fris, halfzoet en afkomstig uit het Rhône-gebied. Een verfijnde wijn met hints van lychee en bloemen en gemaakt van de druivensoorten Muscat en Clairette op bijzondere, traditionele wijze volgens de Méthode Dioise Ancestrale . Aangezien de bubbel licht zoetig is, kun je hem perfect combineren met desserts. De ideale drink temperatuur voor deze wijn is 5°C. De Methode Dioise Ancestrale is een techniek waarbij de most maandenlang langzaam gist in tanks onder een zeer lage temperatuur. Als er nog zon 55 gram suiker overblijft en niet in alcohol is omgezet, wordt het sap gefilterd in flessen gedaan om daar verder te gisten. Na een paar maanden wordt het laatste depot (bezinksel) uit de fles verwijderd, waarna de wijn in schone flessen wordt gebotteld. Clairette de Die is de bekendste wijn die gebruik maakt van deze bijzondere techniek.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- wijnstreek: Rhône
- druivensoort: clairette, muscat
- smaakprofiel: sprankelend
huiswijn bobal merlot 0.75L
Deze biologische en vegan wijn, met een blend van bobal en merlot, is gemaakt van onbespoten druiven en heeft een kurk gemaakt van suikerriet. Deze zachte en zwierige rode wijn past perfect bij pasta, rijst, lichte kazen, wit vlees en salades.  Met meer dan 110.000 hectare heeft Spanje de grootste oppervlakte aan gecertificeerde biologische wijngaarden ter wereld. Dankzij het gunstige klimaat en aangepaste druivensoorten kunnen ze hier perfect wijn maken. Deze mix van een inheemse en een internationale druivensoort laat de doordachte wijnbenadering van Spanje zien. De kurk is gemaakt van recyclebaar suikerriet, uniek in de markt! Het glas van de fles is lichtgewicht en het label is gemaakt van FSC-gecertificeerd materiaal. Zo gebruikt HEMA zo min mogelijk materiaal voor het maken van deze wijn.
lees meer- land van herkomst: Spanje
- wijnstreek: Requena
- druivensoort: merlot, bobal
- smaakprofiel: zwierig
Villa Fura Valpolicella Ripasso 0.75L
Dit is een Italiaanse wijn uit het wijngebied Valpolicella DOC (regio Veneto) en is onlangs bekroond door wijnprofessional Luca Maroni. De wijn bevat 3 typische Valpolicella-druiven corvina, corvinone en rondinella. Het is een veelzijdige wijn die je met veel gerechten kunt combineren, zoals pasta's, geroosterd vlees of kip. Valpolicella Ripasso is een unieke wijn waarbij een jonge Valpolicella-wijn een 2e gisting ondergaat op de druivenschillen die worden gebruikt voor de prestigieuze Amarone-wijn. Dit geeft de wijn body en structuur maar hij behoudt zijn frisse fruitigheid en zachte smaak. 
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: corvina, corvinone, rondinella
- lekker bij: pasta's, geroosterd vlees, kip, bij een barbecue.
Sobrilla Paraiso bobal rosé 0.75L
Deze bobal rosé uit Spanje heeft een fris en fruitige smaak met kenmerken van frambozen, aardbeien en bosbessen. Ook heeft de wijn een mooi sappige afdronk.
lees meer- land van herkomst: Spanje
- druivensoort: bobal
- smaakprofiel: zwierig
- lekker bij: tapas, salades en garnalen
Sombrilla Paraiso rood 0.75L
Deze Spaanse wijn wordt gemaakt in de buurt van Valencia en is een typische blend an bobal en tempranillo. De omstandigheden voor de druiven, en met name de bobal, zijn erg goed. Het resultaat is een fruitig glas rode wijn met frisse en zachte afdronk. Het is een soepele rode wijn die ook wel als allemansvriend omschreven kan worden. Deze typische Spaanse wijn is lekker bij tapas, pasta's en diverse vleesgerechten, zoals gegrilde kip en hamburgers. 
lees meer- land van herkomst: Spanje
- wijnstreek: Umbrië
- druivensoort: bobal, tempranillo
- smaakprofiel: krachtig
Tesoruccio Montepulciano dAbruzzo 0.75L
“Montepulciano met geen andere pretenties dan gewoon lekker zijn. Rinse kersen, kleine besjes, frisse zuren. Pastaatje paddenstoelen erbij en dan ben je helemaal lekker bezig. - Harold HamersmaDe Tesoruccio Montepulciano dAbruzzo is een robijnrode wijn met de smaak van rood fruit, zoals bessen, kersen en vijg. Deze wijn gemaakt van 100% Montepulciano-druiven is afkomstig uit de heuvels rond het stadje Ortona, aan de Adriatische kust, net ten zuiden van Pescara.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Abruzzen
- druivensoort: montepulciano
- smaakprofiel: zacht
Terre di Rai ribolla gialla 0.75L
Deze wijn is gemaakt van 100% ribolla gialla druiven uit het noorden van Italië. De druiven worden na het plukken direct geperst. De fermentatie gebeurt in roestvrijstalen tanks, onder gecontroleerde temperaturen, en duurt zo'n 10 dagen. Het resultaat? Een strogele wijn met een heerlijk bloemig aroma, een vleugje kamperfoelie en een hint van tropisch fruit. De smaak is fris en elegant, met een lange en karakteristieke afdronk. Perfect te combineren met vis, groenten, risotto en kazen. 
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: ribolla gialla
- lekker bij: Vis, groenten, risotto en kazen