wijn
- macabeo (14)
- sauvignon blanc (11)
- syrah (11)
- chardonnay (9)
- grenache (9)
- parellada (8)
- xarello (8)
- tempranillo (7)
- cinsault (6)
- cabernet sauvignon (5)
- merlot (5)
- carignan BE-FR (4)
- verdejo (4)
- bobal (3)
- vermentino (3)
- glera (2)
- grenache blanc (2)
- muscat (2)
- pinot grigio (2)
- pinot noir (2)
- primitivo (2)
- roussanne (2)
- sangiovese (2)
- sousão (2)
- tinta barroca (2)
- tintocao (2)
- touriga franca (2)
- touriga nacional (2)
- trepat (2)
- bourboulenc (1)
- cataratto (1)
- chenin blanc (1)
- clairette (1)
- corvina (1)
- corvinone (1)
- falanghina (1)
- garnacha (1)
- gruner veltliner (1)
- marsanne (1)
- melon de bourgogne (1)
- monastrell (1)
- montepulciano (1)
- moscatel (1)
- mourvedre (1)
- petit verdot (1)
- ribolla gialla (1)
- riesling (1)
- rondinella (1)
mas coustan - 0,75 L
Mas Coustan kreeg in de Volkskrant een 9 voor prijs/kwaliteit. "Bloedlink zwartebessend en bramend spul, een ritseltje van kruiden erachter, krachtig maar niet stroef. Hier proef je de opwarming van de aarde, maar tot nader order – dit is de 2018 – is alles nog onder controle. Steunbiedend lekker en ongecompliceerd." "Ondanks de hitte in de Languedoc onvermoeibaar rood fruit en kordate, koele cassis. Een pruim en een laurierdropje. Op de achtergrond rozemarijn en tijm, van origine uit de regio en zodoende voorhanden." - Harold HamersmaEen rode wijn uit Frankrijk met de volgende historie. Vlak na de revolutie van 1789, verlieten Jean Théodore Coustan en zijn familie Mudaison en verhuisden naar Saint-Christol (Frankrijk). Daar kochten ze een 16de eeuwse mas (stenen boerderij) samen met een tiental hectare wijngaarden en land. Deze wijngaarden zijn nog steeds gecultiveerd en liggen grotendeels ten noorden van het dorp in de AOP deel van het terroir. De wijnbouw heeft zich verder ontwikkeld door de jaren heen en beslaat nu een oppervlakte van 60 hectare. Het is inmiddels de 7e generatie die de traditie overgenomen heeft en de traditie van het wijn maken beschermt.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- druivensoort: carignan BE-FR, syrah, mourvedre, grenache
- smaakprofiel: krachtig
- lekker bij: Gegrild vlees, pastas en alle kazen.
Prosecco Frizzante DOC - glera - vegan - 0,75 L
Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn. Deze Prosecco is Frizzante, wat aangeeft dat deze licht mousserend is. Je kan wit fruit proeven, met wat citrus. Drink hem als aperitief of combineer met salades of vis. Een authentieke Prosecco Frizzante DOC gemaakt op basis van uitsluitend Glera-druiven. Dit is de officiële naam van de druif, om de naam ‘prosecco’ te beschermen. Sinds 2009 is de DOCG-status (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) in gebruik genomen. Dit betekent dat prosecco een herkomstbenaming is geworden. Deze is belangrijk voor de wijnbouwers uit de oorspronkelijke regio, die de naam prosecco op steeds meer flessen bubbelwijn zagen staan. Dit waren wijnen die niets te maken hadden met wat prosecco in essentie is: een Italiaanse mousserende wijn die is gemaakt van glera. De gisting vindt plaats na persing, in een afgesloten tank. Door het gesloten houden van de tank blijft er koolzuur in de wijn, die bewaard blijft tot bij de botteling. De wijn is Frizzante, dus licht mousserend.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: glera
- smaakprofiel: sprankelend
Clairette de Die - 0.75 L
Deze mousserende wijn is fris, halfzoet en afkomstig uit het Rhône-gebied. Een verfijnde wijn met hints van lychee en bloemen en gemaakt van de druivensoorten Muscat en Clairette op bijzondere, traditionele wijze volgens de Méthode Dioise Ancestrale . Aangezien de bubbel licht zoetig is, kun je hem perfect combineren met desserts. De ideale drink temperatuur voor deze wijn is 5°C. De Methode Dioise Ancestrale is een techniek waarbij de most maandenlang langzaam gist in tanks onder een zeer lage temperatuur. Als er nog zon 55 gram suiker overblijft en niet in alcohol is omgezet, wordt het sap gefilterd in flessen gedaan om daar verder te gisten. Na een paar maanden wordt het laatste depot (bezinksel) uit de fles verwijderd, waarna de wijn in schone flessen wordt gebotteld. Clairette de Die is de bekendste wijn die gebruik maakt van deze bijzondere techniek.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- wijnstreek: Rhône
- druivensoort: clairette, muscat
- smaakprofiel: sprankelend
Baglietti Extra Dry Prosecco N°10 0.75L
Een showstopper, deze Prosecco uit Italië. Dat komt niet alleen door de prachtige fles, maar ook door de inhoud. De Baglietti Prosecco No.10 is droog van smaak met aroma’s van peren, citrus en amandelen. De makers hebben de wijn na verloop van tijd op de gist laten rusten. Zo ontstaat er een volle wijn met een intensere smaak.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: glera
- smaakprofiel: sprankelend
Copa Sabia cava brut rosé 0.75L
"Bosaardbeitjes, rode besjes. Sappig en droog. Bijzonder smakelijke rosado-cava. Koop Copa." - Harold Hamersma Onze Cava Copa Sabia Rosado is gemaakt van de beste Trepat druiven en maar liefst een jaar gerijpt op de fles. Een ideaal aperitief en past uitstekend bij salades en Aziatische gerechten. En natuurlijk bij iedere feestelijke gelegenheid. Serveren op 6-7℃. De Copa Sabia Rosado is intens van kleur en levendig in het glas. Met een aangename mousse en een subtiele, elegante smaak. Gemaakt door één van de top 3 producenten van Cava is deze speciaal voor HEMA gemaakt cuvée het resultaat van een strenge selectie van enkel de beste druiven van het authentieke druivenras Trepat. Deze Cava Copa Sabia Brut rosé heeft minimaal een rijping van 12 maanden op fles gekend.
lees meer- land van herkomst: Spanje
- wijnstreek: Penedès
- druivensoort: trepat
- smaakprofiel: sprankelend
Terre di Rai ribolla gialla 0.75L
Deze wijn is gemaakt van 100% ribolla gialla druiven uit het noorden van Italië. De druiven worden na het plukken direct geperst. De fermentatie gebeurt in roestvrijstalen tanks, onder gecontroleerde temperaturen, en duurt zo'n 10 dagen. Het resultaat? Een strogele wijn met een heerlijk bloemig aroma, een vleugje kamperfoelie en een hint van tropisch fruit. De smaak is fris en elegant, met een lange en karakteristieke afdronk. Perfect te combineren met vis, groenten, risotto en kazen. 
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: ribolla gialla
- lekker bij: Vis, groenten, risotto en kazen
luna argenta appassite bianco - 0.75 L
"Zoete abrikoos, rijpe perzik, ananas, muskaatdruiven, mango, bakbanaantjes en toch - verrassend - een frisse finale." - Harold HamersmaEen droge witte wijn met een klein zoetje, heerlijk in balans en harmonieus met een verrassende afdronk. Deze Siciliaanse wijn wordt gemaakt van de Chardonnay, Sauvignon en Cataratto druiven. Een gedeelte van de druiven van de Luna Argenta-wijnen worden minstens drie weken gedroogd in kleine houten kisten, voordat ze geperst worden. Dit is de appassimento-stijl. Hierdoor worden de aromas en suikers van de druiven geconcentreerd, wat de wijnen hun speciale fluweelzachte, intense smaak en hun unieke karakter geeft.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Sicilië
- druivensoort: chardonnay, sauvignon blanc, cataratto
- smaakprofiel: rond
Copa Sabia cava Brut rosé 0.75L
Deel de liefde! Want dit is een heerlijke fles cava rosé om te delen met anderen. De Copa Sabia Brut rosé heeft een rijping van minimaal 12 maanden in de fles gehad. Door de aromas van rood fruit en de rode harten op de fles is het een ideaal presentje. De cava rosé is afkomstig uit de Pénedes, het gebied ten zuidwesten van Barcelona. Dit gebied ligt tussen de Middellandse Zee en bergen, met een variëteit aan bodemsoorten en microklimaten waardoor de Cava zijn expressie en typische karakter krijgt.
lees meer- land van herkomst: Spanje
- wijnstreek: Penedès
- druivensoort: trepat
- smaakprofiel: sprankelend