wijn
- macabeo (14)
- sauvignon blanc (11)
- syrah (11)
- chardonnay (9)
- grenache (9)
- parellada (8)
- xarello (8)
- tempranillo (7)
- cinsault (6)
- cabernet sauvignon (5)
- merlot (5)
- carignan BE-FR (4)
- verdejo (4)
- bobal (3)
- vermentino (3)
- glera (2)
- grenache blanc (2)
- muscat (2)
- pinot grigio (2)
- pinot noir (2)
- primitivo (2)
- roussanne (2)
- sangiovese (2)
- sousão (2)
- tinta barroca (2)
- tintocao (2)
- touriga franca (2)
- touriga nacional (2)
- trepat (2)
- bourboulenc (1)
- cataratto (1)
- chenin blanc (1)
- clairette (1)
- corvina (1)
- corvinone (1)
- falanghina (1)
- garnacha (1)
- gruner veltliner (1)
- marsanne (1)
- melon de bourgogne (1)
- monastrell (1)
- montepulciano (1)
- moscatel (1)
- mourvedre (1)
- petit verdot (1)
- ribolla gialla (1)
- riesling (1)
- rondinella (1)
Baglietti Extra Dry Prosecco N°10 0.75L
Een showstopper, deze Prosecco uit Italië. Dat komt niet alleen door de prachtige fles, maar ook door de inhoud. De Baglietti Prosecco No.10 is droog van smaak met aroma’s van peren, citrus en amandelen. De makers hebben de wijn na verloop van tijd op de gist laten rusten. Zo ontstaat er een volle wijn met een intensere smaak.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: glera
- smaakprofiel: sprankelend
Bassesi Chianti Riserva 0.75L
Een zachte, rijke rode wijn met aroma's van kersen, aardbeien en een hint van specerijen. De wijn komt uit het hart van Toscane en bestaat voor 90% uit sangiovese, met een minimale rijping van 24 maanden. Deze Chianti mag alleen geproduceerd worden in het afgebakende gebied tussen Florence en Siena. Serveer de wijn tussen 15 en 16 °C en laat de smaken tot hun recht komen tijdens een gezellig diner.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Chianti
- druivensoort: sangiovese
- smaakprofiel: zacht
Clairette de Die - 0.75 L
Deze mousserende wijn is fris, halfzoet en afkomstig uit het Rhône-gebied. Een verfijnde wijn met hints van lychee en bloemen en gemaakt van de druivensoorten Muscat en Clairette op bijzondere, traditionele wijze volgens de Méthode Dioise Ancestrale . Aangezien de bubbel licht zoetig is, kun je hem perfect combineren met desserts. De ideale drink temperatuur voor deze wijn is 5°C. De Methode Dioise Ancestrale is een techniek waarbij de most maandenlang langzaam gist in tanks onder een zeer lage temperatuur. Als er nog zon 55 gram suiker overblijft en niet in alcohol is omgezet, wordt het sap gefilterd in flessen gedaan om daar verder te gisten. Na een paar maanden wordt het laatste depot (bezinksel) uit de fles verwijderd, waarna de wijn in schone flessen wordt gebotteld. Clairette de Die is de bekendste wijn die gebruik maakt van deze bijzondere techniek.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- wijnstreek: Rhône
- druivensoort: clairette, muscat
- smaakprofiel: sprankelend
mas coustan - 0,75 L
Mas Coustan kreeg in de Volkskrant een 9 voor prijs/kwaliteit. "Bloedlink zwartebessend en bramend spul, een ritseltje van kruiden erachter, krachtig maar niet stroef. Hier proef je de opwarming van de aarde, maar tot nader order – dit is de 2018 – is alles nog onder controle. Steunbiedend lekker en ongecompliceerd." "Ondanks de hitte in de Languedoc onvermoeibaar rood fruit en kordate, koele cassis. Een pruim en een laurierdropje. Op de achtergrond rozemarijn en tijm, van origine uit de regio en zodoende voorhanden." - Harold HamersmaEen rode wijn uit Frankrijk met de volgende historie. Vlak na de revolutie van 1789, verlieten Jean Théodore Coustan en zijn familie Mudaison en verhuisden naar Saint-Christol (Frankrijk). Daar kochten ze een 16de eeuwse mas (stenen boerderij) samen met een tiental hectare wijngaarden en land. Deze wijngaarden zijn nog steeds gecultiveerd en liggen grotendeels ten noorden van het dorp in de AOP deel van het terroir. De wijnbouw heeft zich verder ontwikkeld door de jaren heen en beslaat nu een oppervlakte van 60 hectare. Het is inmiddels de 7e generatie die de traditie overgenomen heeft en de traditie van het wijn maken beschermt.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- druivensoort: carignan BE-FR, syrah, mourvedre, grenache
- smaakprofiel: krachtig
- lekker bij: Gegrild vlees, pastas en alle kazen.
Prosecco Frizzante DOC - glera - vegan - 0,75 L
Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn. Deze Prosecco is Frizzante, wat aangeeft dat deze licht mousserend is. Je kan wit fruit proeven, met wat citrus. Drink hem als aperitief of combineer met salades of vis. Een authentieke Prosecco Frizzante DOC gemaakt op basis van uitsluitend Glera-druiven. Dit is de officiële naam van de druif, om de naam ‘prosecco’ te beschermen. Sinds 2009 is de DOCG-status (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) in gebruik genomen. Dit betekent dat prosecco een herkomstbenaming is geworden. Deze is belangrijk voor de wijnbouwers uit de oorspronkelijke regio, die de naam prosecco op steeds meer flessen bubbelwijn zagen staan. Dit waren wijnen die niets te maken hadden met wat prosecco in essentie is: een Italiaanse mousserende wijn die is gemaakt van glera. De gisting vindt plaats na persing, in een afgesloten tank. Door het gesloten houden van de tank blijft er koolzuur in de wijn, die bewaard blijft tot bij de botteling. De wijn is Frizzante, dus licht mousserend.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: glera
- smaakprofiel: sprankelend
le petit chat malin - wit - 0,75 L
"Wit met een hoge aaibaarheidsfactor." - Harold HamersmaDe sluwe kat (Le Petit Chat Malin in dialect Frans) is een smakelijke wijn gemaakt van 4 verschillende witte druivenrassen. Onmiddellijk na het plukken (vaak s nachts teneinde optimale frisdheid te garanderen) worden de druiven voorzichtig geperst, waardoor alle kwaliteiten van de druiven worden behouden. Het is een heerlijke droge witte wijn, met een aromatische en volle smaak met aromas van bloemen en abrikozen en iets van citrus.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- wijnstreek: Languedoc
- druivensoort: grenache blanc, marsanne, roussanne, vermentino
- smaakprofiel: rond
Quinta da Valeira Ruby port 0.5L
Je herkent deze Ruby port door de rode kleur en de aromas van rood fruit, vijgen, rozijnen en de zoete smaken van stroop of chocolade. Het is een zoete dessertwijn, in balans gehouden door de zuren van het fruit. De smaak blijft fruitig door de opslag in (stalen) tanks waardoor ze passen bij fruitige desserts als bijvoorbeeld chocolade in combinatie met bessen of frambozensaus. Quinta da Valeira is port van het landgoed (quinta) in Valeira, in de Douro Valley. Hooggelegen boven de Douro-rivier is het fris genoeg voor elegante wijnen. De smaak blijft fruitig door de opslag in (stalen) tanks waardoor ze passen bij fruitige desserts als chocolade in combinatie met bessen of frambozensaus. De Valeira Ruby port wordt klaar voor consumptie gebotteld. Bewaar in de koelkast na opening en geniet binnen een maand of twee voor de beste smaak.
lees meer- land van herkomst: Portugal
- wijnstreek: Douro
- druivensoort: touriga franca, tinta barroca, touriga nacional, tintocao, sousão
- smaakprofiel: zacht
Bonicelli Chianti Riserva - 0.75L
Gezien in het AD en NRC:"Trakterend op vol rijp rood en mollig fruit. Warme kersen, vanille, zoete specerij en fijnere zuren." - Harold Hamersma "Vol rijp rood en mollig fruit. Warme kersen, vanille en zoete specerij. Lamskoteletjesklant." Op de heuvels van Florence, ten zuiden van de stad Firenze, zijn de druiven voor deze Chianti Classico tot rijping gekomen en handmatig geoogst van half september tot half oktober. De wijn is gemaakt van Sangiovese, dé druivensoort van Toscane, aangevuld met Merlot. Een gedeelte van de wijn wordt gedurende 2 jaar op hout gelagerd, wat de wijn een mooie intensiteit geeft. Deze aromatische Chianti verleidt met zijn sprankelende rode kleur. Aromas van rood fruit worden aangevuld met kruidige- en houttonen. In deze elegante, zachte en ronde wijn proef je de Toscaanse zon.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Chianti
- druivensoort: sangiovese
- smaakprofiel: zacht
Quinta da Valeira Tawny port 0.5L
Je herkent deze Tawny port door de bruine kleur en de aromas van gedroogd fruit met nootachtige en karamelachtige smaken. Het is een zoete dessertwijn, in balans gehouden door de zuren van het fruit. De portsoort wordt gerijpt in kleine eikenhouten vaten en staat daardoor in contact met zuurstof waardoor de karamel achtige aroma’s ontstaan. Quinta da Valeira is port van het landgoed (quinta) in Valeira, in de Douro Valley. Hooggelegen boven de Douro-rivier is het fris genoeg voor elegante wijnen. Deze port wordt drie jaar lang gerijpt in kleine eikenhouten vaten en staat daardoor in contact met zuurstof waardoor de karamelachtige aroma’s ontstaan. De Valeira Tawny port wordt klaar voor consumptie gebotteld. Bewaar in de koelkast na opening en geniet binnen een maand of twee voor de beste smaak.
lees meer- land van herkomst: Portugal
- wijnstreek: Douro
- druivensoort: touriga franca, touriga nacional, tinta barroca, tintocao, sousão
- smaakprofiel: krachtig