wijn
- macabeo (14)
- sauvignon blanc (11)
- syrah (11)
- chardonnay (9)
- grenache (9)
- parellada (8)
- xarello (8)
- tempranillo (7)
- cinsault (6)
- cabernet sauvignon (5)
- merlot (5)
- carignan BE-FR (4)
- verdejo (4)
- bobal (3)
- vermentino (3)
- glera (2)
- grenache blanc (2)
- muscat (2)
- pinot grigio (2)
- pinot noir (2)
- primitivo (2)
- roussanne (2)
- sangiovese (2)
- sousão (2)
- tinta barroca (2)
- tintocao (2)
- touriga franca (2)
- touriga nacional (2)
- trepat (2)
- bourboulenc (1)
- cataratto (1)
- chenin blanc (1)
- clairette (1)
- corvina (1)
- corvinone (1)
- falanghina (1)
- garnacha (1)
- gruner veltliner (1)
- marsanne (1)
- melon de bourgogne (1)
- monastrell (1)
- montepulciano (1)
- moscatel (1)
- mourvedre (1)
- petit verdot (1)
- ribolla gialla (1)
- riesling (1)
- rondinella (1)
Clairette de Die - 0.75 L
Deze mousserende wijn is fris, halfzoet en afkomstig uit het Rhône-gebied. Een verfijnde wijn met hints van lychee en bloemen en gemaakt van de druivensoorten Muscat en Clairette op bijzondere, traditionele wijze volgens de Méthode Dioise Ancestrale . Aangezien de bubbel licht zoetig is, kun je hem perfect combineren met desserts. De ideale drink temperatuur voor deze wijn is 5°C. De Methode Dioise Ancestrale is een techniek waarbij de most maandenlang langzaam gist in tanks onder een zeer lage temperatuur. Als er nog zon 55 gram suiker overblijft en niet in alcohol is omgezet, wordt het sap gefilterd in flessen gedaan om daar verder te gisten. Na een paar maanden wordt het laatste depot (bezinksel) uit de fles verwijderd, waarna de wijn in schone flessen wordt gebotteld. Clairette de Die is de bekendste wijn die gebruik maakt van deze bijzondere techniek.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- wijnstreek: Rhône
- druivensoort: clairette, muscat
- smaakprofiel: sprankelend
Villa Fura Valpolicella Ripasso 0.75L
Dit is een Italiaanse wijn uit het wijngebied Valpolicella DOC (regio Veneto) en is onlangs bekroond door wijnprofessional Luca Maroni. De wijn bevat 3 typische Valpolicella-druiven corvina, corvinone en rondinella. Het is een veelzijdige wijn die je met veel gerechten kunt combineren, zoals pasta's, geroosterd vlees of kip. Valpolicella Ripasso is een unieke wijn waarbij een jonge Valpolicella-wijn een 2e gisting ondergaat op de druivenschillen die worden gebruikt voor de prestigieuze Amarone-wijn. Dit geeft de wijn body en structuur maar hij behoudt zijn frisse fruitigheid en zachte smaak. 
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: corvina, corvinone, rondinella
- lekker bij: pasta's, geroosterd vlees, kip, bij een barbecue.
Tesoruccio Montepulciano dAbruzzo 0.75L
“Montepulciano met geen andere pretenties dan gewoon lekker zijn. Rinse kersen, kleine besjes, frisse zuren. Pastaatje paddenstoelen erbij en dan ben je helemaal lekker bezig. - Harold HamersmaDe Tesoruccio Montepulciano dAbruzzo is een robijnrode wijn met de smaak van rood fruit, zoals bessen, kersen en vijg. Deze wijn gemaakt van 100% Montepulciano-druiven is afkomstig uit de heuvels rond het stadje Ortona, aan de Adriatische kust, net ten zuiden van Pescara.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Abruzzen
- druivensoort: montepulciano
- smaakprofiel: zacht
Quinta da Valeira Ruby port 0.5L
Je herkent deze Ruby port door de rode kleur en de aromas van rood fruit, vijgen, rozijnen en de zoete smaken van stroop of chocolade. Het is een zoete dessertwijn, in balans gehouden door de zuren van het fruit. De smaak blijft fruitig door de opslag in (stalen) tanks waardoor ze passen bij fruitige desserts als bijvoorbeeld chocolade in combinatie met bessen of frambozensaus. Quinta da Valeira is port van het landgoed (quinta) in Valeira, in de Douro Valley. Hooggelegen boven de Douro-rivier is het fris genoeg voor elegante wijnen. De smaak blijft fruitig door de opslag in (stalen) tanks waardoor ze passen bij fruitige desserts als chocolade in combinatie met bessen of frambozensaus. De Valeira Ruby port wordt klaar voor consumptie gebotteld. Bewaar in de koelkast na opening en geniet binnen een maand of twee voor de beste smaak.
lees meer- land van herkomst: Portugal
- wijnstreek: Douro
- druivensoort: touriga franca, tinta barroca, touriga nacional, tintocao, sousão
- smaakprofiel: zacht
Terre di Rai ribolla gialla 0.75L
Deze wijn is gemaakt van 100% ribolla gialla druiven uit het noorden van Italië. De druiven worden na het plukken direct geperst. De fermentatie gebeurt in roestvrijstalen tanks, onder gecontroleerde temperaturen, en duurt zo'n 10 dagen. Het resultaat? Een strogele wijn met een heerlijk bloemig aroma, een vleugje kamperfoelie en een hint van tropisch fruit. De smaak is fris en elegant, met een lange en karakteristieke afdronk. Perfect te combineren met vis, groenten, risotto en kazen. 
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: ribolla gialla
- lekker bij: Vis, groenten, risotto en kazen
Quinta da Valeira Tawny port 0.5L
Je herkent deze Tawny port door de bruine kleur en de aromas van gedroogd fruit met nootachtige en karamelachtige smaken. Het is een zoete dessertwijn, in balans gehouden door de zuren van het fruit. De portsoort wordt gerijpt in kleine eikenhouten vaten en staat daardoor in contact met zuurstof waardoor de karamel achtige aroma’s ontstaan. Quinta da Valeira is port van het landgoed (quinta) in Valeira, in de Douro Valley. Hooggelegen boven de Douro-rivier is het fris genoeg voor elegante wijnen. Deze port wordt drie jaar lang gerijpt in kleine eikenhouten vaten en staat daardoor in contact met zuurstof waardoor de karamelachtige aroma’s ontstaan. De Valeira Tawny port wordt klaar voor consumptie gebotteld. Bewaar in de koelkast na opening en geniet binnen een maand of twee voor de beste smaak.
lees meer- land van herkomst: Portugal
- wijnstreek: Douro
- druivensoort: touriga franca, touriga nacional, tinta barroca, tintocao, sousão
- smaakprofiel: krachtig