wijn
- macabeo (14)
- sauvignon blanc (11)
- syrah (11)
- chardonnay (9)
- grenache (9)
- parellada (8)
- xarello (8)
- tempranillo (7)
- cinsault (6)
- cabernet sauvignon (5)
- merlot (5)
- carignan BE-FR (4)
- verdejo (4)
- bobal (3)
- vermentino (3)
- glera (2)
- grenache blanc (2)
- muscat (2)
- pinot grigio (2)
- pinot noir (2)
- primitivo (2)
- roussanne (2)
- sangiovese (2)
- sousão (2)
- tinta barroca (2)
- tintocao (2)
- touriga franca (2)
- touriga nacional (2)
- trepat (2)
- bourboulenc (1)
- cataratto (1)
- chenin blanc (1)
- clairette (1)
- corvina (1)
- corvinone (1)
- falanghina (1)
- garnacha (1)
- gruner veltliner (1)
- marsanne (1)
- melon de bourgogne (1)
- monastrell (1)
- montepulciano (1)
- moscatel (1)
- mourvedre (1)
- petit verdot (1)
- ribolla gialla (1)
- riesling (1)
- rondinella (1)
Villa Fura Valpolicella Ripasso 0.75L
Dit is een Italiaanse wijn uit het wijngebied Valpolicella DOC (regio Veneto) en is onlangs bekroond door wijnprofessional Luca Maroni. De wijn bevat 3 typische Valpolicella-druiven corvina, corvinone en rondinella. Het is een veelzijdige wijn die je met veel gerechten kunt combineren, zoals pasta's, geroosterd vlees of kip. Valpolicella Ripasso is een unieke wijn waarbij een jonge Valpolicella-wijn een 2e gisting ondergaat op de druivenschillen die worden gebruikt voor de prestigieuze Amarone-wijn. Dit geeft de wijn body en structuur maar hij behoudt zijn frisse fruitigheid en zachte smaak. 
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: corvina, corvinone, rondinella
- lekker bij: pasta's, geroosterd vlees, kip, bij een barbecue.
Terre di Rai ribolla gialla 0.75L
Deze wijn is gemaakt van 100% ribolla gialla druiven uit het noorden van Italië. De druiven worden na het plukken direct geperst. De fermentatie gebeurt in roestvrijstalen tanks, onder gecontroleerde temperaturen, en duurt zo'n 10 dagen. Het resultaat? Een strogele wijn met een heerlijk bloemig aroma, een vleugje kamperfoelie en een hint van tropisch fruit. De smaak is fris en elegant, met een lange en karakteristieke afdronk. Perfect te combineren met vis, groenten, risotto en kazen. 
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: ribolla gialla
- lekker bij: Vis, groenten, risotto en kazen