wijn
- macabeo (14)
- sauvignon blanc (11)
- syrah (11)
- chardonnay (9)
- grenache (9)
- parellada (8)
- xarello (8)
- tempranillo (7)
- cinsault (6)
- cabernet sauvignon (5)
- merlot (5)
- carignan BE-FR (4)
- verdejo (4)
- bobal (3)
- vermentino (3)
- glera (2)
- grenache blanc (2)
- muscat (2)
- pinot grigio (2)
- pinot noir (2)
- primitivo (2)
- roussanne (2)
- sangiovese (2)
- sousão (2)
- tinta barroca (2)
- tintocao (2)
- touriga franca (2)
- touriga nacional (2)
- trepat (2)
- bourboulenc (1)
- cataratto (1)
- chenin blanc (1)
- clairette (1)
- corvina (1)
- corvinone (1)
- falanghina (1)
- garnacha (1)
- gruner veltliner (1)
- marsanne (1)
- melon de bourgogne (1)
- monastrell (1)
- montepulciano (1)
- moscatel (1)
- mourvedre (1)
- petit verdot (1)
- ribolla gialla (1)
- riesling (1)
- rondinella (1)
Neleman monastrell cabernet sauvignon - 0,75 L
Een zeer toegankelijke wijn met veel sappig, rood fruit, aroma’s van jam en bosbessen en een lichte kruidigheid. Door de ronde en zachte smaak is Neleman Monastrell-Cabernet Sauvignon makkelijk in te zetten bij veel verschillende gerechten. In de smaak zijn ook wat kruiden, peper en zoethout terug te vinden. Heerlijk bij pasta, lichte vleesgerechten en verschillende kaassoorten. Nu op dronk, geen bewaarwijn. Maximaal 2 tot 3 jaar na de oogst te gebruiken. Bij Neleman maken ze wijnen die 100% biologisch en 100% vegan zijn. Dat doen ze met liefde én met een boodschap: maak de wereld mooier en drink betere wijn. 
lees meer- land van herkomst: Spanje
- wijnstreek: Valencia
- druivensoort: monastrell, cabernet sauvignon
- smaakprofiel: zacht
Neleman garnacha biologisch 0.75L
"Hout maar niet fout. Want ook een overdaad aan kersen, bessen, bramen frambozen, blauwe pruimen en een nota bene een pepermuntje in de finale. " - Harold HamersmaDe Neleman Garnacha is een rode wijn met een intens en elegant karakter van rode bessen en tonen van tabak en kruiden. De druif garnacha heeft een dunne schil en maakt daarom vaak een lichte rode wijn. Het is wel een zonaanbidder in hart en nieren: de garnacha druif houdt van de Spaanse hitte. Bij Neleman maken ze wijnen die 100% biologisch en 100% vegan zijn. Dat doen ze met liefde én met een boodschap: maak de wereld mooier en drink betere wijn. Want biologische wijn is beter voor de planeet. Beter voor de bijen. Beter voor jou.
lees meer- land van herkomst: Spanje
- wijnstreek: Valencia
- druivensoort: garnacha
- smaakprofiel: zacht
Villa Fura Valpolicella Ripasso 0.75L
Dit is een Italiaanse wijn uit het wijngebied Valpolicella DOC (regio Veneto) en is onlangs bekroond door wijnprofessional Luca Maroni. De wijn bevat 3 typische Valpolicella-druiven corvina, corvinone en rondinella. Het is een veelzijdige wijn die je met veel gerechten kunt combineren, zoals pasta's, geroosterd vlees of kip. Valpolicella Ripasso is een unieke wijn waarbij een jonge Valpolicella-wijn een 2e gisting ondergaat op de druivenschillen die worden gebruikt voor de prestigieuze Amarone-wijn. Dit geeft de wijn body en structuur maar hij behoudt zijn frisse fruitigheid en zachte smaak. 
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: corvina, corvinone, rondinella
- lekker bij: pasta's, geroosterd vlees, kip, bij een barbecue.
le petit chat malin - wit - 0,75 L
"Wit met een hoge aaibaarheidsfactor." - Harold HamersmaDe sluwe kat (Le Petit Chat Malin in dialect Frans) is een smakelijke wijn gemaakt van 4 verschillende witte druivenrassen. Onmiddellijk na het plukken (vaak s nachts teneinde optimale frisdheid te garanderen) worden de druiven voorzichtig geperst, waardoor alle kwaliteiten van de druiven worden behouden. Het is een heerlijke droge witte wijn, met een aromatische en volle smaak met aromas van bloemen en abrikozen en iets van citrus.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- wijnstreek: Languedoc
- druivensoort: grenache blanc, marsanne, roussanne, vermentino
- smaakprofiel: rond
Bassesi Chianti Riserva 0.75L
Een zachte, rijke rode wijn met aroma's van kersen, aardbeien en een hint van specerijen. De wijn komt uit het hart van Toscane en bestaat voor 90% uit sangiovese, met een minimale rijping van 24 maanden. Deze Chianti mag alleen geproduceerd worden in het afgebakende gebied tussen Florence en Siena. Serveer de wijn tussen 15 en 16 °C en laat de smaken tot hun recht komen tijdens een gezellig diner.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Chianti
- druivensoort: sangiovese
- smaakprofiel: zacht
Les Animals ours blanc 0.75L
Deze Franse witte wijn heeft een lichtgele kleur met groene en zilveren reflecties. De wijn ruikt fris en bloemig, met tonen van jasmijn, meidoorn en sappige peer. De smaak is levendig en mineraal met aroma's van bloedsinaasappel en een subtiele bitterheid. De afdronk is lang en sappig met fijne zoute tonen. De jaargang 2023 is perfect in balans. Na een milde winter en droog voorjaar, volgden hete zomers. Ondanks weinig regen waren de druiven in topconditie. Deze wijn is rijk en geconcentreerd, met een frisse afdronk. De wijngaarden liggen in het Park Régional du Lubéron op 300 meter hoogte en de druiven worden relatief laat geoogst.
lees meer- land van herkomst: Frankrijk
- wijnstreek: Lubéron
- druivensoort: bourboulenc, grenache blanc, roussanne, ugni blanc, vermentino
- smaakprofiel: fris
Bonicelli Chianti Riserva - 0.75L
Gezien in het AD en NRC:"Trakterend op vol rijp rood en mollig fruit. Warme kersen, vanille, zoete specerij en fijnere zuren." - Harold Hamersma "Vol rijp rood en mollig fruit. Warme kersen, vanille en zoete specerij. Lamskoteletjesklant." Op de heuvels van Florence, ten zuiden van de stad Firenze, zijn de druiven voor deze Chianti Classico tot rijping gekomen en handmatig geoogst van half september tot half oktober. De wijn is gemaakt van Sangiovese, dé druivensoort van Toscane, aangevuld met Merlot. Een gedeelte van de wijn wordt gedurende 2 jaar op hout gelagerd, wat de wijn een mooie intensiteit geeft. Deze aromatische Chianti verleidt met zijn sprankelende rode kleur. Aromas van rood fruit worden aangevuld met kruidige- en houttonen. In deze elegante, zachte en ronde wijn proef je de Toscaanse zon.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Chianti
- druivensoort: sangiovese
- smaakprofiel: zacht
Quinta da Valeira Ruby port 0.5L
Je herkent deze Ruby port door de rode kleur en de aromas van rood fruit, vijgen, rozijnen en de zoete smaken van stroop of chocolade. Het is een zoete dessertwijn, in balans gehouden door de zuren van het fruit. De smaak blijft fruitig door de opslag in (stalen) tanks waardoor ze passen bij fruitige desserts als bijvoorbeeld chocolade in combinatie met bessen of frambozensaus. Quinta da Valeira is port van het landgoed (quinta) in Valeira, in de Douro Valley. Hooggelegen boven de Douro-rivier is het fris genoeg voor elegante wijnen. De smaak blijft fruitig door de opslag in (stalen) tanks waardoor ze passen bij fruitige desserts als chocolade in combinatie met bessen of frambozensaus. De Valeira Ruby port wordt klaar voor consumptie gebotteld. Bewaar in de koelkast na opening en geniet binnen een maand of twee voor de beste smaak.
lees meer- land van herkomst: Portugal
- wijnstreek: Douro
- druivensoort: touriga franca, tinta barroca, touriga nacional, tintocao, sousão
- smaakprofiel: zacht
Terre di Rai ribolla gialla 0.75L
Deze wijn is gemaakt van 100% ribolla gialla druiven uit het noorden van Italië. De druiven worden na het plukken direct geperst. De fermentatie gebeurt in roestvrijstalen tanks, onder gecontroleerde temperaturen, en duurt zo'n 10 dagen. Het resultaat? Een strogele wijn met een heerlijk bloemig aroma, een vleugje kamperfoelie en een hint van tropisch fruit. De smaak is fris en elegant, met een lange en karakteristieke afdronk. Perfect te combineren met vis, groenten, risotto en kazen. 
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: ribolla gialla
- lekker bij: Vis, groenten, risotto en kazen
Quinta da Valeira Tawny port 0.5L
Je herkent deze Tawny port door de bruine kleur en de aromas van gedroogd fruit met nootachtige en karamelachtige smaken. Het is een zoete dessertwijn, in balans gehouden door de zuren van het fruit. De portsoort wordt gerijpt in kleine eikenhouten vaten en staat daardoor in contact met zuurstof waardoor de karamel achtige aroma’s ontstaan. Quinta da Valeira is port van het landgoed (quinta) in Valeira, in de Douro Valley. Hooggelegen boven de Douro-rivier is het fris genoeg voor elegante wijnen. Deze port wordt drie jaar lang gerijpt in kleine eikenhouten vaten en staat daardoor in contact met zuurstof waardoor de karamelachtige aroma’s ontstaan. De Valeira Tawny port wordt klaar voor consumptie gebotteld. Bewaar in de koelkast na opening en geniet binnen een maand of twee voor de beste smaak.
lees meer- land van herkomst: Portugal
- wijnstreek: Douro
- druivensoort: touriga franca, touriga nacional, tinta barroca, tintocao, sousão
- smaakprofiel: krachtig