wijn
Joao Pires moscatel 0.75L
Joao Pires is een elegante wijn gemaakt van de moscatel de setúbal-druif uit Portugal. Met zijn bloemige aroma’s en frisse smaak is het een heerlijke, gebalanceerde wijn die perfect past bij vis, zeevruchten of als aperitief. Sinds de jaren '70 is deze wijn uitgegroeid tot een toonaangevend voorbeeld van Portugese wijn. Het frisse, bloemige karakter maakt hem lekker verrassend en een echte aanrader voor elke wijnliefhebber. Een heerlijke ontdekking uit Portugal!
lees meer- land van herkomst: Portugal
- wijnstreek: Setúbal Penensula
- druivensoort: moscatel
- smaakprofiel: rond
Mezzogiorno falanghina bio 0.75L
Geniet van de frisheid van deze Mezzogiorno van de falanghina druif uit Italië. Deze biologische wijn heeft aroma's van abrikoos en meloen met een hint van groene kruiden. Perfect bij vis, zeevruchten of salades. Ook heerlijk met een borrelplank of antipasti. Proost op een gezellige avond!
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Abruzzen
- druivensoort: falanghina
- smaakprofiel: fris
Baglietti Extra Dry Prosecco N°10 0.75L
Een showstopper, deze Prosecco uit Italië. Dat komt niet alleen door de prachtige fles, maar ook door de inhoud. De Baglietti Prosecco No.10 is droog van smaak met aroma’s van peren, citrus en amandelen. De makers hebben de wijn na verloop van tijd op de gist laten rusten. Zo ontstaat er een volle wijn met een intensere smaak.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: glera
- smaakprofiel: sprankelend
Prosecco Frizzante DOC - glera - vegan - 0,75 L
Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn. Deze Prosecco is Frizzante, wat aangeeft dat deze licht mousserend is. Je kan wit fruit proeven, met wat citrus. Drink hem als aperitief of combineer met salades of vis. Een authentieke Prosecco Frizzante DOC gemaakt op basis van uitsluitend Glera-druiven. Dit is de officiële naam van de druif, om de naam ‘prosecco’ te beschermen. Sinds 2009 is de DOCG-status (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) in gebruik genomen. Dit betekent dat prosecco een herkomstbenaming is geworden. Deze is belangrijk voor de wijnbouwers uit de oorspronkelijke regio, die de naam prosecco op steeds meer flessen bubbelwijn zagen staan. Dit waren wijnen die niets te maken hadden met wat prosecco in essentie is: een Italiaanse mousserende wijn die is gemaakt van glera. De gisting vindt plaats na persing, in een afgesloten tank. Door het gesloten houden van de tank blijft er koolzuur in de wijn, die bewaard blijft tot bij de botteling. De wijn is Frizzante, dus licht mousserend.
lees meer- land van herkomst: Italië
- wijnstreek: Veneto
- druivensoort: glera
- smaakprofiel: sprankelend
Quinta da Valeira Ruby port 0.5L
Je herkent deze Ruby port door de rode kleur en de aromas van rood fruit, vijgen, rozijnen en de zoete smaken van stroop of chocolade. Het is een zoete dessertwijn, in balans gehouden door de zuren van het fruit. De smaak blijft fruitig door de opslag in (stalen) tanks waardoor ze passen bij fruitige desserts als bijvoorbeeld chocolade in combinatie met bessen of frambozensaus. Quinta da Valeira is port van het landgoed (quinta) in Valeira, in de Douro Valley. Hooggelegen boven de Douro-rivier is het fris genoeg voor elegante wijnen. De smaak blijft fruitig door de opslag in (stalen) tanks waardoor ze passen bij fruitige desserts als chocolade in combinatie met bessen of frambozensaus. De Valeira Ruby port wordt klaar voor consumptie gebotteld. Bewaar in de koelkast na opening en geniet binnen een maand of twee voor de beste smaak.
lees meer- land van herkomst: Portugal
- wijnstreek: Douro
- druivensoort: touriga franca, tinta barroca, touriga nacional, tintocao, sousão
- smaakprofiel: zacht
Quinta da Valeira Tawny port 0.5L
Je herkent deze Tawny port door de bruine kleur en de aromas van gedroogd fruit met nootachtige en karamelachtige smaken. Het is een zoete dessertwijn, in balans gehouden door de zuren van het fruit. De portsoort wordt gerijpt in kleine eikenhouten vaten en staat daardoor in contact met zuurstof waardoor de karamel achtige aroma’s ontstaan. Quinta da Valeira is port van het landgoed (quinta) in Valeira, in de Douro Valley. Hooggelegen boven de Douro-rivier is het fris genoeg voor elegante wijnen. Deze port wordt drie jaar lang gerijpt in kleine eikenhouten vaten en staat daardoor in contact met zuurstof waardoor de karamelachtige aroma’s ontstaan. De Valeira Tawny port wordt klaar voor consumptie gebotteld. Bewaar in de koelkast na opening en geniet binnen een maand of twee voor de beste smaak.
lees meer- land van herkomst: Portugal
- wijnstreek: Douro
- druivensoort: touriga franca, touriga nacional, tinta barroca, tintocao, sousão
- smaakprofiel: krachtig