recept voor vegan bananenbrood

Met deze bakmix bak jij gemakkelijk heel lekker bananenbrood. Bijna alles zit al in de mix. Voeg alleen 3 bananen, 60 ml olijfolie en 75 ml volle naturel yoghurt of plantaardige variant toe. De bakmix is inclusief een zakje losse amandelen. Volg de simpele bereidingswijze en zet in een mum van tijd heerlijk bananenbrood van ongeveer 10 porties op tafel.

bakmix kopen

Inhoud verpakking: 375 gram e mix voor bananenbrood 15 gram amandelen

Zelf toevoegen:  3 middelgrote bananen (rijp) 75 gram plantaardige variatie op yoghurt naturel 60 gram olie (zonnebloem of olijf) Plantaardige margarine of olie voor het invetten

Benodigdheden: Weegschaal Mengkom (Hand)mixer Vork Spatel Cakevorm (25 cm)

bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de elektrische oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).

Stap 2: Doe de bananen in een mengkom en prak de bananen met een vork tot puree. Voeg de olie en plantaardige yoghurt toe en mix het geheel met een mixer tot een glad geheel.

Stap 3: Voeg de mix voor bananenbrood toe aan het mengsel. Mix het geheel 1 minuut op de laagste stand tot een glad beslag. Mix niet langer dan nodig. Schep het beslag in een ingevette cakevorm.

Stap 4: Decoreer met de amandelen en bak de cake in circa 40 minuten gaar. Haal de cake uit de oven en cakevorm. Laat de cake goed afkoelen op een rooster.

Tip: Voor een bananenbrood die niet vegan hoeft te zijn, vervang de plantaardige variatie op yoghurt door (volle) yoghurt.

ingredienten en voedingswaarde

Ingredientenlijst: TARWEBLOEM, suiker, dextrose, 4% AMANDELEN, rijsmiddelen E450 E500, kaneel, gejodeerd zout. Bevat mogelijk andere NOTEN, ROGGE, GERST, HAVER, SPELT, SOJA, MELK, SELDERIJ, MOSTERD, SESAMZAAD.

Voedingswaarde: per 100g: energie 1503 kJ 355 kcal, vet 2.6g/waarvan verzadigd vet 0.3g, koolhydraten 75.3g/waarvan suikers 30.5g, voedingsvezel 1.8g, eiwit 6.6g, zout 0.58g.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje