HEMA’s recept voor het maken van bavarois (mét koffie!)

Sommige mensen zijn dol op toetjes. Anderen drinken het liefst een kopje koffie na het diner. Met dit recept van HEMA maak je iedereen aan tafel blij. We delen hoe je zelf een bavarois kunt maken, met koffie als ultieme smaakmaker! Dit toetje smaakt niet alleen geweldig, maar ziet er ook nog eens super feestelijk uit. Perfect voor Kerst, een verjaardag of een gezellig dinertje.
wat heb je nodig?
Als je HEMA’s bavarois wilt maken voor 6 personen, heb je de volgende keukenspullen en ingrediënten nodig:
- Een koffiezetapparaat voor filterkoffie
- Een ijzeren tulbandvorm van 22,5 centimeter
- Een steelpan
- 2 kommen
- Een garde en een spatel
- Dessertschaaltje
- Dessertlepels
- 400 milliliter sterke drip filter koffie
- 200 milliliter melk
- 500 milliliter slagroom
- 150 gram suiker
- 6 eidooiers
- 12 blaadjes gelatine
- Een halve eetlepel vanille-extract cacaopoeder (voor de garnering)

voor het maken en presenteren van een heerlijke koffiebavarois
recept voor het maken van koffiebavarois
Zin om dit heerlijke recept zelf uit te proberen? Wij vertellen je stap voor stap hoe je dit smaakvolle toetje klaarmaakt. Je hebt ongeveer 25 minuten de tijd nodig voor de voorbereidingen. Daarna moet de bavarois nog 3 tot 4 uur opstijven. Begin dus alvast in de middag, zodat je ‘s avonds niets meer hoeft te doen! Dat is wel zo makkelijk.
Zo maak je HEMA’s bavarois met koffie:
- Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
- Verhit de melk en suiker in een steelpan op laag vuur. Laat het niet koken!
- Klop de eidooiers los in een aparte kom.
- Voeg een beetje van de warme melk toe aan de eidooiers en roer goed door.
- Giet het mengsel terug in de pan bij de rest van de melk. Blijf met een garde door het mengsel roeren op laag vuur, totdat het dikker wordt, zoals custard.
- Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer door totdat de gelatine helemaal is opgelost.
- Zet 400 milliliter sterke drip filter koffie en voeg het samen met het vanille-extract toe aan het mengsel. Roer alles opnieuw goed door.
- Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de slagroom stijf in een aparte kom.
- Spatel de slagroom voorzichtig door het afgekoelde koffiemengsel, zodat het luchtig blijft.
- Giet de bavarois in een tulbandvorm.
- Zet de tulband minimaal 3 tot 4 uur in de koelkast om op te stijven. Tip: Zorg ervoor dat er geen sterke geuren in je koelkast liggen, zoals van uien of salami, omdat deze geuren in de bavarois kunnen trekken.
- Garneer de bavarois met cacaopoeder en serveer het in een feestelijk dessertschaaltje.
Geniet van je zelfgemaakte koffiebavarois! Leuk om te maken en heerlijk om te delen.