mijn HEMA
nog meer HEMA
of
of
Vul hieronder je e-mailadres in. Dan sturen wij je een e-mail met een link zodat je een nieuw wachtwoord kunt instellen.
LET OP: dit kan even duren, check ook je SPAM folder.
Oma’s appeltaart is waarschijnlijk in elke familie wel een begrip. Een recept dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Maar wist je dat een appeltaart maken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? Met een simpel appeltaart recept, wat liefde en een beetje geduld, kun jij ook een overheerlijke appeltaart op tafel toveren. Wij laten je zien hoe je dit iconische gebak zelf kunt bakken.
Voor een makkelijk appeltaart recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
En hier zijn de benodigdheden:
Een springvorm van 0.6 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag. Deze laag is krasbestendig, vlekbestendig en heeft een antikleef effect. De taart is na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. Gebruik deze springvorm voor zowel zoete als hartige taarten. De springvormen kunnen tot 230 graden in de oven en zijn gemakkelijk schoon te maken met de hand. Voor optimaal gebruik: de bakvorm voor het eerste gebruik met warm water afspoelen en goed afdrogen. Daarna zonder inhoud in de oven 10 minuten inbakken op 180 graden. Voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt u de anti-aanbaklaag beschadigen. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsjes.
lees meerEen appelboor met een kunststof handvat. Met een appelboor haal je gemakkelijk het klokhuis van een appel eruit. Het ligt ergonomisch goed in je hand vanwege de vormgeving, formaat en gewichtsverdeling. Het handvat is licht grijs, mat en heeft een goede grip. Dankzij de hendel is het makkelijk op te bergen in je la, keukenhulppot of hangend aan een rekje dankzij het oog.
lees meerEen dunschiller met een houten handvat.
lees meerEen katoenen spuitzak met 3 spuitmondjes. De spuitzak is uitwasbaar. Ideaal voor het decoreren van taarten of muffins.
lees meerDeegroller gemaakt van beukenhout. Handig voor het uitrollen van allerlei soorten deeg.
lees meerNaast 5 verschillende snelheden, heeft deze handmixer ook een turbofunctie. Met deze handmixer klop je slagroom en pannenkoekenbeslag luchtig, maar kneed je bijvoorbeeld ook zwaarder brooddeeg. Uitgeklopt? Dan kunnen de roestvrijstalen garde en kneedhaken van 18 centimeter gewoon in de vaatwasser.
lees meerDeze deegroller van beukenhout heeft een nijntje reliëf en hiermee kun je allerlei soorten deeg gelijkmatig uitrollen en van een leuk patroon voorzien. Strooi wat bloem op de ondergrond zodat het deeg niet blijft plakken. Omdat hout water opneemt, kun je de deegroller het best na gebruik afwassen onder stromend water, goed afdrogen en aan de lucht laten drogen.
lees meerSet van 20 vellen vetvrij papier, een ideale keukenhulp want het zorgt ervoor dat je baksels niet aan elkaar of aan de bakplaat hechten. Het bakpapier is geschikt voor gebruik in de oven, combi oven, magnetron, op de bakplaat of een rooster en in bakvormen, maar niet gebruiken bij het grillen. Het papier kleeft niet, bakt niet aan en maakt invetten overbodig. En is het iets te groot, dan knip je het eenvoudig op maat. Bakpapier is hittebestendig tot 220°C.
lees meerEen taartdoos met een vrolijk gekleurd confettidessin en een kijkvenster. De kartonnen doos heeft een inlay voor 16 muffins. Als je de inlay er uit haalt kan er een taart in van Ø 26 cm. Ook leuk om te gebruiken om bijvoorbeeld een feestelijk ontbijt bij iemand te brengen of om een lunch in mee te nemen.
lees meerIn deze springvorm maak je lekkerste zoete en hartige taarten, die na het bakken gemakkelijk uit de vorm komen. De bakvorm kan tot 230 graden in de oven. Voor het eerste gebruik even afspoelen met warm water water en goed afdrogen. Daarna voor ieder gebruik steeds lichtjes invetten. Gebruik geen scherpe voorwerpen als je het baksel uit de vorm haalt, hiermee kun je de vorm beschadigen. Gebruik ook geen schuursponsjes. De vorm kan in de vaatwasser, maar wil je er langer van genieten, dan kun je hem beter even op de hand met warm water schoonmaken en afdrogen. De bakvorm is gemaakt in Italië met minder koolstof emissie, heeft een PFAS en PTFE-vrije anti-aanbaklaag en is Xcarb® gecertificeerd.
lees meerEen cakevorm van 0.6 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag. Deze laag is krasbestendig, vlekbestendig en heeft een antikleef effect. De cake is na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. De cakevormen kunnen tot 230 graden in de oven en zijn geschikt voor alle taartrecepten! Voor optimaal gebruik: voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt u de anti-aanbaklaag beschadigen. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsje.
lees meerDeze digitale keukenweegschaal weegt tot 5kg per gram nauwkeurig. Daarom is hij ideaal voor het afwegen van bijvoorbeeld suiker, boter of bloem. De weegschaal heeft een LCD display waarop het gewicht direct te zien is. Inclusief "tare" functie om eventueel gebruikte schaal niet mee te wegen. Deze weegschaal werkt op een batterij CR 2032 en deze is inclusief.
lees meerEen transparante kunststof maatbeker met extra grote maataanduiding van de hoeveelheden en een handige schenktuit. Zowel de deciliters als milliliters worden aangegeven.
lees meerEen springvorm van 0.38 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag. Deze laag is krasbestendig, vlekbestendig en heeft een antikleef effect. De taart is na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. Deze vorm is geschikt voor het maken van dripcakes, dankzij de hoogte van 9.5 cm. Samen met de vorm van Ø18cm en Ø22 cm, maak jij de mooiste dripcakes! De springvorm kan tot 230 graden in de oven. Voor optimaal gebruik: de bakvorm voor het eerste gebruik met warm water afspoelen en goed afdrogen. Daarna zonder inhoud in de oven 10 minuten inbakken op 180 graden. Voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt u de anti-aanbaklaag beschadigen. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsjes.
lees meerEen appeltaart maken is in principe niet moeilijk. Er zijn namelijk niet veel ingrediënten voor nodig en ook de bereiding is relatief makkelijk. Bovendien zet je de taart met iets meer dan een uurtje op tafel. Komt je familie onverwachts op zondag langs? Jij maakt gewoon even snel deze appeltaart, lekker voor bij de koffie. En hoe lekker gaat je huis er ook van ruiken? Niets is lekkerder dan een kamer binnen lopen waar net een appeltaart in de oven staat.
Voor het appeltaart recept heb je niet veel bakspullen nodig. Bovendien zijn alle bakbenodigdheden die je nodig hebt te vinden bij HEMA. Ben je net op jezelf gaan wonen? Of heb je gewoon nog niet zoveel bakspullen? Dan ben je bij HEMA aan het juiste adres. Naast een keukenweegschaal, garde en taartdozen vind je bij ons ook verschillende bakvormen. Zo heb je snel alles wat je nodig hebt voor het appeltaart recept.
Heb je appeltaart gebakken, maar niet alles opgegeten? Geen probleem! Appeltaart bewaren doe je het beste ingepakt in huishoudfolie of aluminiumfolie en niet in de koelkast. Deze zorgt er namelijk voor dat de taart te nat wordt. Gebruik je een taartstolp? Dan kan je de appeltaart wel in de koelkast bewaren. Haal de taart ongeveer een uur voordat je gaat serveren uit de koelkast zodat de taart op kamertemperatuur kan komen. Als je niet zoveel tijd hebt kan je altijd een stukje een paar seconden in de magnetron opwarmen.
Voor een langere houdbaarheid kun je de appeltaart ook invriezen. Pak de taart eerst in met huishoudfolie en daarna in een zo goed mogelijk passende taartdoos. Je kan ook de taart al in stukjes snijden en deze in diepvriesbakjes stoppen. Een ingevroren taart kan je twee tot drie maanden bewaren in de vriezer. Laat ook hier de taart tijdig ontdooien en doe eventueel nog even in de oven.
Niet zo een bakfanaat? Bij HEMA vind je uiteraard ook allerlei taarten vers uit onze eigen bakkerij. En daar zitten ook heerlijke appeltaarten bij. Van de appelkruimelvlaai tot de klassieke appeltaart, lekker met een toefje slagroom. Of probeer eens onze vegan variant. Net zo lekker, maar dan zonder dierlijke producten.
HEMA maakt gebruik van drie soorten cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jouw bezoekerservaring persoonlijker en dus beter te maken! Op willekeurige volgorde:
Dus, wat zeg je ervan: cookie d’r bij?
Klik op ‘alles accepteren’ om toestemming te geven om alle type cookies te plaatsen. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen de noodzakelijke cookies. Lees meer over privacy en onze cookie statement.
Lees in het privacybeleid van HEMA B.V. hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens. Je kunt je altijd via de afmeldlink in de nieuwsbrief weer uitschrijven.