mijn HEMA
nog meer HEMA
of
of
Vul hieronder je e-mailadres in. Dan sturen wij je een e-mail met een link zodat je een nieuw wachtwoord kunt instellen.
LET OP: dit kan even duren, check ook je SPAM folder.
Een red velvet taart doet het altijd goed op feestjes en partijen. De mooie rode kleur, verschillende lagen smeuïge cake en niet te vergeten de overheerlijke witte topping. Wij snappen wel waarom dit een succes nummertje is. Loopt het water je al in de mond? Natuurlijk kun je vliegensvlug naar HEMA rennen en een kant en klare red velvet taart afrekenen. Maar wist je dat je 'm ook gewoon thuis zelf kunt maken? Het kost even wat tijd maar met onze hulp moet het helemaal goedkomen. Dus trommel je familieleden of huisgenoten maar op en maak het aanrecht alvast vrij. Wij delen een recept zodat je zelf een perfecte variant thuis kunt voorschotelen. Heerlijk voor bij de koffie.
De HEMA banketbakkers dagen je uit om een red velvet taart te bakken naar het recept van Roos, de winnares van de HEMA 90-jaar taartbakwedstrijd uit 2016. Om het je makkelijker te maken hebben we een stappenplan en ingrediëntenlijst voor je klaargezet. Op deze manier wordt een red velvet taart maken een stuk makkelijker. Een smaaktest van onze kant zit er natuurlijk niet in, maar nodig vooral je vader/moeder/broer/zus/partner /huisgenoot uit om als jury op te treden. Dat vinden ze vast geen straf, toch? Bereid ze maar alvast voor op een lekker stukje taart.
Een springvorm van 0.6 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag. Deze laag is krasbestendig, vlekbestendig en heeft een antikleef effect. De taart is na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. Deze vorm is geschikt voor het maken van dripcakes, dankzij de hoogte van 9.5 cm. Samen met de vorm van Ø12cm en Ø22 cm, maak jij de mooiste dripcakes! De springvorm kan tot 230 graden in de oven. Voor optimaal gebruik: de bakvorm voor het eerste gebruik met warm water afspoelen en goed afdrogen. Daarna zonder inhoud in de oven 10 minuten inbakken op 180 graden. Voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt u de anti-aanbaklaag beschadigen. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsjes. Reiniging in de vaatwasser wordt afgeraden.
lees meerEen witte mengkom met een inhoud van 1.5 liter. De melamine kom heeft een schenktuit en door de anti-slipring blijft hij stevig staan wanneer je ingrediënten met elkaar mengt en roert.
lees meerEen springvorm van 0.6 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag. Deze laag is krasbestendig, vlekbestendig en heeft een antikleef effect. De taart is na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. Gebruik deze springvorm voor zowel zoete als hartige taarten. De springvormen kunnen tot 230 graden in de oven en zijn gemakkelijk schoon te maken met de hand. Voor optimaal gebruik: de bakvorm voor het eerste gebruik met warm water afspoelen en goed afdrogen. Daarna zonder inhoud in de oven 10 minuten inbakken op 180 graden. Voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt u de anti-aanbaklaag beschadigen. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsjes.
lees meerDeze taartschep hoort bij de serie Bari. De schep is geschikt voor de vaatwasser. Tips voor bestek in de vaatwasser: Laat het bestek zo kort mogelijk vuil of vochtig liggen, om vlekken te voorkomen. De messen zijn van een ander kwaliteit roestvrij materiaal gemaakt dan de lepels en vorken. Door deze verschillende materialen kan er door aanraking contactcorrosie ontstaan. Plaats daarom bestek niet tegen elkaar aan in het bestekmandje. Stop voor je eigen veiligheid de messen met het snijvlak naar beneden, maar het andere bestek juist andersom. Open de vaatwasmachine zo snel mogelijk na de afwas, dan kan het bestek goed drogen en voorkom je vlekken. Eventuele (roest)vlekken op het bestek kun je eenvoudig verwijderen met een zachte spons of koperpoets.
lees meerEen transparante kunststof maatbeker met extra grote maataanduiding van de hoeveelheden en een handige schenktuit. Zowel de deciliters als milliliters worden aangegeven.
lees meerNaast 5 verschillende snelheden, heeft deze handmixer ook een turbofunctie. Met deze handmixer klop je slagroom en pannenkoekenbeslag luchtig, maar kneed je bijvoorbeeld ook zwaarder brooddeeg. Uitgeklopt? Dan kunnen de roestvrijstalen garde en kneedhaken van 18 centimeter gewoon in de vaatwasser.
lees meerEen taartdoos met een vrolijk gekleurd confettidessin en een kijkvenster. De kartonnen doos heeft een inlay voor 16 muffins. Als je de inlay er uit haalt kan er een taart in van Ø 26 cm. Ook leuk om te gebruiken om bijvoorbeeld een feestelijk ontbijt bij iemand te brengen of om een lunch in mee te nemen.
lees meerZelf een red velvet taart maken? We hebben een smakelijk en simpel red velvet taart recept samengesteld, waar je mee aan de slag kan. Hieronder vind je alle ingrediënten en uitleg. Hier ook het complete concept in PDF vorm.
Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 180 °C. Gebruik bakpapier om de bodem van de springvorm (18/20 cm) te bekleden, vet de randen van de springvorm in met boter. Zeef voor de cake de bloem, het zout en het cacaopoeder boven een grote mengkom.
Roer in een andere kom de karnemelk met de kleurstof totdat er een egaal donkerrood mengsel ontstaat. Klop in 5 minuten de boter en de witte basterdsuiker luchtig met een elektrische mixer op de hoogste stand.
Mix de eieren en de vanille aroma door dit mengsel. Voeg om en om een lepel bloemmengsel en een beetje karnemelk toe aan het boter-suiker mengsel en klop dit met een garde.
Roer in een kommetje de bakpoeder met de azijn los en voeg dit toe aan het beslag. Verdeel het beslag in drie delen. Schenk het eerste deel van het beslag in de springvorm en strijk het glad met de bolle kant van een lepel.
Bak vervolgens elk deel op deze manier gaar in het midden van de oven voor 20 minuten. Laat elke laag goed afkoelen.
Ingrediënten
Rasp voor de vulling de schil van de citroen en pers de hele citroen uit. Doe de roomkaas, 3 eetlepels slagroom, de citroenrasp 2 eetlepels citroensap in een mengkom en roer dit los. Voeg de overige slagroom en de suiker toe en klop het met een elektrische mixer tot het een stevig geheel is. Dek het af met huishoudfolie en zet het in de koelkast om op te stijven.
Ingrediënten
Smelt voor de topping de witte chocolade au bain-marie. Mix de roomkaas met de suiker tot een smeuïg geheel. Voeg de gesmolten boter en de vanille aroma toe en klop dit in ten minste 5 minuten tot een luchtig mengsel. Zet de mixer op de laagste stand en voeg heel voorzichtig de witte chocolade toe.
Haal de cranberry compote door een zeef. Leg de eerste cake laag op een stevige ondergrond en smeer deze in met 1/2 deel van de compote.
Verdeel de helft van de vulling hierover en leg daarop de tweede cake laag. Bestrijk deze met de overgebleven compote en smeer daarover weer de vulling en leg daarop de derde cake laag.
Laat de taart minimaal een uur opstijven in de koelkast. Bedek daarna de bovenkant van de taart met de topping. Was en halveer de aardbeien (kroontjes laten zitten) en versier ze met witte chocoladesaus. Garneer de taart met de aardbeien.
Krijg je trek van de gedachten aan taart met aardbeien en heb je geen geduld om te wachten tot je taart klaar is? Koop dan een lekker verse aardbeientaart bij ons in de winkel of online.
Geen zin om zelf een red velvet taart te bakken, maar wil je toch genieten van een lekkere taart? Neem dan een kijkje bij ons assortiment red velvet taarten. Bij HEMA vind je allerlei heerlijke redvelvet taarten. Van red velvet fototaarten tot aan smakelijke red velvet dripcakes. Er is voor een ieder wel iets!
Valt er iets te vieren? Dan is een slagroomtaart onmisbaar. En extra leuk als je 'm zelf maakt
slagroomtaart makenZelf een lekkere appeltaart maken? Ontdek hoe je zelf een smakelijke appeltaart kunt maken. Genieten maar!
zelf appeltaart makenHEMA maakt gebruik van drie soorten cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jouw bezoekerservaring persoonlijker en dus beter te maken! Op willekeurige volgorde:
Dus, wat zeg je ervan: cookie d’r bij?
Klik op ‘alles accepteren’ om toestemming te geven om alle type cookies te plaatsen. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen de noodzakelijke cookies. Lees meer over privacy en onze cookie statement.
Lees in het privacybeleid van HEMA B.V. hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens. Je kunt je altijd via de afmeldlink in de nieuwsbrief weer uitschrijven.