red velvet taart
Een red velvet taart doet het altijd goed op feestjes en partijen. De mooie rode kleur, verschillende lagen smeuïge cake en niet te vergeten de overheerlijke witte topping. Wij snappen wel waarom dit een succes nummertje is. Loopt het water je al in de mond? Natuurlijk kun je vliegensvlug naar HEMA rennen en een kant en klare red velvet taart afrekenen. Maar wist je dat je 'm ook gewoon thuis zelf kunt maken? Het kost even wat tijd maar met onze hulp moet het helemaal goedkomen. Dus trommel je familieleden of huisgenoten maar op en maak het aanrecht alvast vrij. Wij delen een recept zodat je zelf een perfecte variant thuis kunt voorschotelen. Heerlijk voor bij de koffie.
een oproep aan alle thuisbakkers van Nederland
De HEMA banketbakkers dagen je uit om een red velvet taart te bakken naar het recept van Roos, de winnares van de HEMA 90-jaar taartbakwedstrijd uit 2016. Om het je makkelijker te maken hebben we een stappenplan en ingrediëntenlijst voor je klaargezet. Op deze manier wordt een red velvet taart maken een stuk makkelijker. Een smaaktest van onze kant zit er natuurlijk niet in, maar nodig vooral je vader/moeder/broer/zus/partner /huisgenoot uit om als jury op te treden. Dat vinden ze vast geen straf, toch? Bereid ze maar alvast voor op een lekker stukje taart.
handig voor tijdens het bakken van je red velvet taart
bereiding van een red velvet taart (circa 4 uur)
Zelf een red velvet taart maken? We hebben een smakelijk en simpel red velvet taart recept samengesteld, waar je mee aan de slag kan. Hieronder vind je alle ingrediënten en uitleg. Hier ook het complete concept in PDF vorm.
Keukenbenodigdheden
- springvorm 18/20cm
- mengkom
- elektrische mixer
- garde
- kommetje
- rasp
- zeef
- maatbeker
- keukenweegschaal
- huishoudfolie
- bakpapier
Stap 1: Cake
Ingrediënten
- 200 gr bloem
- snufje zout
- 10 gr cacaopoeder
- 200ml karnemelk (op kamertemperatuur)
- 2 eetlepels rode kleurstof
- 100 gr boter (op kamertemperatuur)
- 240 gr witte bastardsuiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille aroma
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel azijn
Verwarm de oven voor op 180 °C. Gebruik bakpapier om de bodem van de springvorm (18/20 cm) te bekleden, vet de randen van de springvorm in met boter. Zeef voor de cake de bloem, het zout en het cacaopoeder boven een grote mengkom.
Roer in een andere kom de karnemelk met de kleurstof totdat er een egaal donkerrood mengsel ontstaat. Klop in 5 minuten de boter en de witte basterdsuiker luchtig met een elektrische mixer op de hoogste stand.
Mix de eieren en de vanille aroma door dit mengsel. Voeg om en om een lepel bloemmengsel en een beetje karnemelk toe aan het boter-suiker mengsel en klop dit met een garde.
Roer in een kommetje de bakpoeder met de azijn los en voeg dit toe aan het beslag. Verdeel het beslag in drie delen. Schenk het eerste deel van het beslag in de springvorm en strijk het glad met de bolle kant van een lepel.
Bak vervolgens elk deel op deze manier gaar in het midden van de oven voor 20 minuten. Laat elke laag goed afkoelen.
Stap 2: Vulling
Ingrediënten
- 1 citroen
- 250 gr roomkaas
- 250 mililiter slagroom
- 100 gr witte bastardsuiker
- 100 gr cranberry compote
Rasp voor de vulling de schil van de citroen en pers de hele citroen uit. Doe de roomkaas, 3 eetlepels slagroom, de citroenrasp 2 eetlepels citroensap in een mengkom en roer dit los. Voeg de overige slagroom en de suiker toe en klop het met een elektrische mixer tot het een stevig geheel is. Dek het af met huishoudfolie en zet het in de koelkast om op te stijven.
Stap 3: Topping
Ingrediënten
- 90 gr witte chocolade
- 150 gr roomkaas
- 75 gr poedersuiker
- 5 gr gesmolten boter
- 1/2 theelepel vanille aroma
- 10 aardbeien
Smelt voor de topping de witte chocolade au bain-marie. Mix de roomkaas met de suiker tot een smeuïg geheel. Voeg de gesmolten boter en de vanille aroma toe en klop dit in ten minste 5 minuten tot een luchtig mengsel. Zet de mixer op de laagste stand en voeg heel voorzichtig de witte chocolade toe.
Stap 4: Opbouwen
Haal de cranberry compote door een zeef. Leg de eerste cake laag op een stevige ondergrond en smeer deze in met 1/2 deel van de compote.
Verdeel de helft van de vulling hierover en leg daarop de tweede cake laag. Bestrijk deze met de overgebleven compote en smeer daarover weer de vulling en leg daarop de derde cake laag.
Laat de taart minimaal een uur opstijven in de koelkast. Bedek daarna de bovenkant van de taart met de topping. Was en halveer de aardbeien (kroontjes laten zitten) en versier ze met witte chocoladesaus. Garneer de taart met de aardbeien.
Krijg je trek van de gedachten aan taart met aardbeien en heb je geen geduld om te wachten tot je taart klaar is? Koop dan een lekker verse aardbeientaart bij ons in de winkel of online.
red velvet taarten van HEMA
Geen zin om zelf een red velvet taart te bakken, maar wil je toch genieten van een lekkere taart? Neem dan een kijkje bij ons assortiment red velvet taarten. Bij HEMA vind je allerlei heerlijke redvelvet taarten. Van red velvet fototaarten tot aan smakelijke red velvet dripcakes. Er is voor een ieder wel iets!