chocoladetaart recept

null

Stel je voor: een hemelse karamel of chocoladetaart, zo smeuïg en vol van smaak, perfect voor elke gelegenheid. Of je nu een feest viert of gewoon zin hebt in een verwenmomentje, deze traktatie is altijd een schot in de roos. In dit artikel leer je hoe je zelf een lekkere chocolade of karameltaart maakt. Ontdek het heerlijke recept van HEMA en en geniet van een moment van pure verwennerij!

ingrediënten en stappenplan

Voor een makkelijk chocolade/karamel taart recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 180 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 50 gram suiker (voor de bodem)
  • 300 gram suiker (voor de karamel)
  • 1/4 theelepel zout (voor de bodem)
  • 1 theelepel zout (voor de karamel)
  • 125 gram boter op kamertemperatuur (voor de bodem)
  • 75 gram boter (voor de karamel)
  • 1 ei
  • 125 ml slagroom (voor de karamel)
  • 125 ml slagroom (voor de topping van de taart)
  • 150 gram pure chocolade in stukjes

bereidingswijze

Om deze taart te maken, volg het onderstaand stappenplan

1. We starten met de bodem. Meng hiervoor de suiker, bloem, cacaopoeder en zout in een grote kom. Voeg de boter toe en mix het door elkaar met een vork tot er rul deeg ontstaat.

2. Voeg het ei toe en kneed het tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het voor minstens 30 minuten in de koelkast.

3. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde plak die een paar centimeter groter is dan de taartvorm (24 cm diameter). Vet de taartvorm in en plaats het deeg erin.

4. Druk de bodem en zijkanten aan en snij het teveel aan deeg weg. Zet de taartbodem voor ongeveer 30 minuten in de koelkast om deze weer wat te laten opstijven.

5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bedek de taartbodem met bakpapier. We gaan de taart ‘blind bakken’. Vul de taart daarvoor nu met bakbonen of rijst.

6. Bak de taartbodem ongeveer 15 minuten in de oven. Haal vervolgens de bakbonen of rijst uit de taart en verwijder het bakpapier. Zet de taartbodem nogmaals 15 minuten in de oven. Haal de taartbodem er weer uit en laat het afkoelen.

7. Nu is het tijd voor de karamelvulling. Doe hiervoor het suiker en het water voor de karamelvulling in een steelpannetje en zet het vuur aan op middelhoge stand. Breng het aan de kook zonder te roeren en wacht totdat het een karamelkleur krijgt.

8. Zet het vuur uit en voeg de slagroom toe. Pas op, omdat het even flink zal gaan spetteren en borrelen. Roer het geheel en voeg dan de boter en het zout toe. Blijf roeren tot je een mooie karamelsaus hebt.

9. Laat de karamel 10 minuten afkoelen en giet het dan over de taartbodem heen. Zet de taart vervolgens 5 uur in de koelkast.

10. Tijd voor de bovenkant van de taart. Verhit de slagroom in een steelpannetje tot het net begint te koken. Draai dan het vuur uit en voeg de stukjes chocolade toe.

11. Roer tot het een gladde substantie. Giet de chocolade over de karamel en zet de taart voor 3 uur in de koelkast.

12. Snijd een mooie punt van de taart en genieten maar!

handig voor het maken of bewaren van je taart

de HEMA chocoladetaarten

Heb je geen zin om zelf een chocoladetaart te maken, maar wil je toch genieten van een heerlijke taart? Bij HEMA vind je een assortiment heerlijke chocoladetaarten, zoals chocolade dripcakes of lekkere choco gebakjes. Perfect voor elke gelegenheid waarbij je niet zelf aan de slag hoeft te gaan! Wel zo fijn.

bekijk meer HEMA recepten

Bijna jarig? Maak zelf je verjaardagstaart met HEMA

verjaardagstaart maken

Zelf een lekkere appeltaart maken? Ontdek hoe je zelf een smakelijke appeltaart kunt maken. Genieten maar!

zelf appeltaart maken

Zin in een lekkere taart? Dan is de red velvet taart een hele goede optie. Super lekker en makkelijk te maken! Lees hier hoe.

red velvet taart maken
cheesecake maken HEMA

Leer hoe je zelf een smakelijke cheesecake kunt maken met het recept van HEMA.

maak zelf een lekkere cheesecake
cupcake

De lekkerste cakejes maken met het cupcake recept van HEMA

zelf cupcakes maken